Nasiona na kiełki – mieszanka regenerująca
towar niedostępny
Opis
Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantną kompozycję smakową.
Kiełki te świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek i jako dodatek do kanapek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2‐3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40‐45°. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie.
Kiełki można także prowadzić na kiełkownicy. Siatkę naczynia na kiełki pokryć cienką warstwą ligniny. Nasiona przepłukać kilkakrotnie wodą i równomiernie rozłożyć na kiełkownicy. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie spryskiwać kiełkujące nasiona oraz wymieniać wodę. Po 6‐7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Składniki: rzodkiewka, gorczyca, koniczyna, rzeżucha, szczypiorek.
Opakowanie jednostkowe: 20g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.