Szparag warzywny Argenteuil
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Roślina wieloletnia. Część jadalną stanowią białe pędy wycinane zwykle codziennie wiosną do połowy czerwca.
Wysiew nasion wiosną na rozsadniku w rzędy co 30 cm i co 8-10 cm w rzędzie. Dla przyspieszenia kiełkowania, nasiona moczyć przez 3-4 dni w wodzie o temperaturze pokojowej.
Wiosną następnego roku młode karpy wysadzać w rozstawie 150x50 cm w bruzdach o głębokości 20-25 cm. Przez drugi rok rośliny intensywnie nawozić aby silnie się rozrosły.
Wiosną, w trzecim roku uprawy nad karpami uformować kopczyki lub wały o wys. 30-35 cm.
Wbijające pędy wycinać przed lub krótko po ukazaniu się ich wierzchołka.
W połowie czerwca każdego roku uprawy, kopczyki lub wały rozkopać, a wybijające pędy pozostawić aby się rozrosły. Najlepiej udaje się na glebach lżejszych zasobnych w wapń.
Opakowanie jednostkowe: 1g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.