Seler naciowy Plein blanc Pascal
towar niedostępny
Opis
Odmiana selera naciowego tworząca intensywnie zielone ogonki liściowe o długości ok. 20 cm. Ich mięsiste, aromatyczne części najczęściej spożywa się na surowo, jako dodatek do sałatek lub do sporządzenia aromatycznej zupy.
Seler najlepiej uprawiać na glebach próchniczych, wilgotnych.
Wysiew do skrzynek lub na palety pod osłonami w lutym-marcu. Wysadzać do gruntu w maju, do połowy czerwca, w rozstawie 40x30 cm.
Można bielic w lipcu przez wiązanie liści i osypanie ziemia do połowy wysokości rośliny. Nie bielony ma większą wartość.
Zbiór rozpoczyna się w sierpniu i może trwać do mrozów.
Opakowanie jednostkowe: 0,5g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.