Nasiona na kiełki – rzeżucha
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kiełki rzeżuchy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kilku warstwach wilgotnej ligniny. Nasiona przepłukać kilkakrotnie wodą i równomiernie rozłożyć na ligninie. W ciągu całej produkcji należy dbać o stałą wilgotność podłoża.
Kiełki można także prowadzić na kiełkownicy. Siatkę naczynia na kiełki pokryć cienką warstwą ligniny. Nasiona przepłukać kilkakrotnie wodą i równomiernie rozłożyć na kiełkownicy. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie spryskiwać kiełkujące nasiona oraz wymieniać wodę. Po 5‐6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Opakowania jednostkowe:
- 10 g
- 30 g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.