Mieszanka ziół Pachnąca kuchnia
towar niedostępny
Opis
Mieszanka kilku gatunków roślin przyprawowych: majeranku, bazylii, cząbru, oregano i tymianku - powszechnie używanych, niezbędnych w każdej kuchni. Ich ziele poprawia smak wielu potraw.
Napar z nich sporządzony łagodzi wiele dolegliwości.
Nasiona wysiewać na początku maja bezpośrednio do gruntu, najlepiej dość rzadko i w miarę wzrostu roślin przerywać je lub rozsadzać tak, aby docelowo uzyskać rozstawę 30 x 30 cm.
Można je także wysiewać do skrzynek albo donic i założyć ogródek ziołowy np. na balkonie lub tarasie. Oregano i tymianek są roślinami wieloletnimi i można je pozostawić na następny rok.
Rośliny uprawiać w miejscu nasłonecznionym lub lekko ocienionym, w żyznym, umiarkowanie wilgotnym podłożu.
Skład mieszanki: majeranek, bazylia, cząber, oregano i tymianek
Opakowanie jednostkowe: 1g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.