Nasiona na kiełki – kozieradka pospolita (20g)
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych. Nasiona kozieradki zawierają liczne witaminy z grupy witaminy A, B, C i D, oraz żelaza, fosforu i potasu. Spożywanie kiełków kozieradki korzystnie wpływa na oczyszczanie organizmu. Kiełki kozieradki idealnie pasują jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć je na siatce kiełkownicy. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Waga: 20g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.