Nasiona na kiełki – lucerna
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Lucerna o łagodnym, delikatnym smaku wywodzi się z Dalekiego Wschodu, polecana jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2‐3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie przepłukać (spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy.
Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2‐3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40‐45°. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5‐7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Opakowanie jednostkowe: 20g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.