Nasiona na kiełki – len zwyczajny
towar niedostępny
Opis
Kiełki lnu polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kilku warstwach wilgotnej waty lub ligniny. Nasiona przepłukać kilkakrotnie wodą i równomiernie rozłożyć na wacie. W ciągu całej produkcji należy dbać o stałą wilgotność podłoża.
Kiełki można także produkować na kiełkownicy. Nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie zraszać kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Po 6‐8 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Opakowanie jednostkowe: 10g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.