Nasiona na kiełki – len zwyczajny
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Kiełki lnu polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kilku warstwach wilgotnej waty lub ligniny. Nasiona przepłukać kilkakrotnie wodą i równomiernie rozłożyć na wacie. W ciągu całej produkcji należy dbać o stałą wilgotność podłoża.
Kiełki można także produkować na kiełkownicy. Nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie zraszać kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Po 6‐8 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Opakowanie jednostkowe: 10g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.