Nasiona na kiełki – groch
towar niedostępny
Opis
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych.
Kiełki grochu zawierają liczne witaminy z A,B i E, oraz duże ilości siarki, fosfory, manganu i kwasu foliowego. Kiełki grochu korzystnie działają na odkwaszenie organizmu i wzmacniają jego odporność.
Polecane są do kanapek, sałatek, mięs i ryb.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na odpowiednim rozmiarze kiełkownicy: opłukane nasiona zmoczyć na 2-3 godziny w przegotowanej letniej wodzie, a następnie równimiernie rozłożyć je na siatce naczynia na kiełki. Nalać wody do poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasion w ciągu kilku następnych dni.
Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na 1-2 godziny wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Opakowanie jednostkowe: 50g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.