Nasiona na kiełki – fasola Adzuki

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 2,30 zł 2.30
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Legutko
Kod produktu: 5903837491230
Pin It

Opis

Fasola Adzuki powszechnie uprawiana jest w Japonii, Chinach i Korei. Jej kiełki stanowią bogate żródło składników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi, selenu i wielu witamin. Są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek.

Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.

Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zmoczyć na 1-2 godzin w przegotowanej letniej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę.

Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoka i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

 

Opakowanie jednostkowe: 50g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl