Nasiona na kiełki – fasola Adzuki
towar niedostępny
Opis
Fasola Adzuki powszechnie uprawiana jest w Japonii, Chinach i Korei. Jej kiełki stanowią bogate żródło składników mineralnych: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi, selenu i wielu witamin. Są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek.
Najlepiej spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zmoczyć na 1-2 godzin w przegotowanej letniej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę.
Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoka i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 6 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Opakowanie jednostkowe: 50g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.